A naturális, természetes otthondíszek kedvelőinek készítettem egy lépésről-lépésre útmutatót. Ebben egy olyan ajtódísz készítése szerepel, amely vessző koszorú alapra készül csupa-csupa natúr hozzávalókkal.

Az ajtódísz stílusa, amellett, hogy naturális, leginkább tavaszi és nyári. De egy kis plusz díszítéssel, akár még ősszel is díszítheti az ajtót. Ezt fogom mindjárt megmutatni.

De előtte az alap koszorú díszítését nézd meg ebben a videóban.

Elkészítetted? Neked így tetszik, ahogy van? Akkor hagyd úgy. Ne tegyél hozzá semmit.

Ha mégis hiányérzeted lenne, akkor van még lehetőség bőven. 

 

Ajtódísz készítése több évszakra

Tehát. Elkészítetted a fenti videóban mutatott kopogtatót, ami teljesen megfelel a tavaszi és nyári szezonra. De, ha teszel még hozzá egy madárkát is, akkor már vittél bele egy kis változatosságot is.

Mintha csak a nyári zápor elöl menekülve, megpihenne az ajtódon egy szépséges, csivitelő kismadár. Egy kis plusz hangulat…….életérzés……..vidámság.

Ahogy telik az idő, úgy augusztus közepe, vége felé a nyár átadja helyét az ősznek és itt az ideje, hogy őszi színt is tegyél az ajtódíszre.

Ilyenkor elő lehet venni a jól bevált díszítő gombákat. Ne vidd túlzásba. Ne szurkálj tele minden üres helyet gombákkal.

Maradjon arányos, esztétikus a koszorúd. Mint például ezeken a képeken.

Mi van, ha nem teljesen natúr azaz ajtódísz?  Egy kopogtató készítése mindig egy kis tervezéssel indul.

Tegyük fel, hogy nincs most éppen szárítva rózsád. Nincs sóvirágod sem. És még tuja ágakat sem tudsz beszerezni sehonnan.

Ez az ajtódísz selyemrózsákkal és mű díszítőkkel (díszítő kellékről itt olvashatsz bővebben) is elkészíthető. A vesszőágak azokat is megtartják stabilan. Ebben az esetben így indul a készítés:

  • megnézed, hogy mi van otthon
  • megnézed, hogy színben passzolnak-e egymáshoz
  • rápróbálod az alapra
  • megnézed, hogy kitöltik-e a díszítő kellékek a koszorú alap 1/3-át

Ha mindezekkel meg vagy, akkor fogjál hozzá az ajtódísz készítés csodás alkotói folyamatához.

Leírtam és megmutattam, hogy hogyan csináld. Most már nincs kibúvó! Készítsd el! Várd a vendégeidet saját készítésű ajtódísszel.

Segítek, ha elakadtál. Írj, itt alul kommentben!

…..és tudod: minden ötlet annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle!

Legyen csodás a napod.
Bakonyi Betti, a virágos otthonszépítő tanácsadód