Hogyan tegyél egy szép, mutatós példányt az asztalodra díszítésnek?

Szeretjük a cserepes növényeket az otthonunkban. Egy-egy igazán szép darab, a különleges formájával vagy szépen erezett leveleivel ejt minket rabul. Így aztán érthető, hogy különös gondossággal ápolgatott kincsünket fő helyre, például az asztalra tegyük.

Hogyan lesz ez az asztaldísz dekoráció esztétikus? Javaslom a következőket:

  • olyan zöldellő szobanövényt válassz, mely nem túl magas, lehessen ülve átnézni felette
  • megfelelő méretű kaspóba tedd, vagyis ne “essen” bele
  • a kaspó színe harmonizáljon az asztalterítővel
  • ne legyen futónövény, mert a tálalásnál ez gondot jelenthet
És a legfontosabb: Takard el a földjét! A szépen terített asztalon nagyon csúnya a földes látvány, még ha oly szép és különleges (akkor pláne megérdemli) is a növényed.
 

Milyen kellékeket használhatsz a föld eltakarására?

Tegyél rá mohát! Ennél üdébb, természetesebb aligha akad.
    Választhatod a kócos mohát is. Látványban nagyon érdekes struktúrát, felületet ad.
    Egy kicsit rendezetlenebb, kusza hatást kelt a kókuszkóc. Nagyon változatos színekben van. Válassz a kaspó színéhez harmonizáló árnyalatot.    
    Használhatsz izlandi zuzmót is. Ez is természetes anyag.
Fontos! Öntözés előtt vedd le, hogy ne ázzon el, mert akkor rövid időn belül megcsúnyul a földtakaró kellék. Még esztétikusabb otthont szeretnél? Ne látszódjék sehol a föld! Tegyél a lakásban lévő összes növény földjére takarást. Nálad hogyan vannak elhelyezve a zöld növények? Írd meg itt alul kommentben! Tetszett? Hasznosnak találod? Nyomj egy tetsziket!
…..és tudod: minden ötlet annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle! Legyen csodás a napod. Bakonyi Betti, a virágos otthonszépítő tanácsadód