Veled is előfordult már, hogy vonzotta a pillantásodat egy szép színes levél? Vagy esetleg pár érdekes bogyó?

Csippentettél belőle, gondolván – csak jó lesz valamire? Talán valami őszi dekoráció az asztalodra kihozható belőle? Ezt az egyszerű őszi dekorációt eredetileg az én drága szomszédasszonyomnak (a Böbe)  készítettem el legelőször. De úgy gondoltam, hogy talán Te is fogsz örülni ennek az ötletnek. Kicsit ő is megszállott (a Böbe), bár saját bevallása szerint nincs benne semmi kreatív hajlam. Egyszerűen csak nagyon szereti a növényeket és a virágokat. Na ez már nagyon jó kiindulási alap – ezt már többször megállapítottam. Úgyhogy boldogan vágtatott be hozzám egy szál őszies színbe hajló vadszőlő hajtással. (Tudni kell még erről az Angyalról azt is, hogy sok mindent ültetett a kertjébe, hogy majd tudjak honnan “mazsolázni”.) Hozott még dísztököcskét is (szintén a kertből), mely erőteljes narancs színben pompázott. Nem tudtam titkolni az ellenvetésem. Vétek lenne ezt az egyedi színben pompázó álomhajtást NARANCS színnel összerakni. De persze Neki volt rögtön ötlete. Pár perc múlva már ezzel a krémes-zöldes (itt látod a képen) tököcskével jelent meg. Na….ez az!! Ez kell nekünk! – mondtam. A virágos csésze az alátéttel már az én szerzeményem.

Hogyan lett belőle ilyen kis helyes szépség?

Párszor megtekertem a leveles-terméses indát. Beleigazítottam a csészébe és a dísztök már huppant is a közepébe. Hát…ennyi. Bár bevallom túl sokáig nem gyönyörködtem benne, mert az én drága szomszédasszonyom (a Böbe) villámgyorsan elviharzott a legújabb kedvencével. Lehet….csinálnom kéne még egy ilyesmi őszi dekorációt.

Készítsd el! Dicsekedj nekem, hogy milyen ügyes voltál! Küldj egy képet róla itt az oldalon legalul! Várom.

…..és tudod: minden ötlet annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle! Legyen csodás a napod. Bakonyi Betti, a virágos otthonszépítő tanácsadód