Neked is a tulipán az egyik kedvenced a tavaszi hagymások közül?

Akkor ez a látványos, ötletes tavaszi dekoráció bearanyozza a napodat. Készítsd el! Meglátod a hatás nem marad el.

Mikor érdemes ebbe belefognod?

→  A bejegyzésem elolvasásába most rögtön,  ha van legalább 10 perced.  Nem leszek rövid  🙂 →  Ha unod már a hagyományos egy csokor tulipán vázában megoldást. →  Ha hétvégén vendégeket vársz és szeretnéd elkápráztatni őket a saját “műveddel”.

Akkor is ajánlom, ha már van legalább 3 szál friss tulipánod.

Ha még nincs, de olthatatlan vágyat érzel iránta, akkor irány a kedvenc virágboltod. A virágboltokban kapható tulipánok tartósak, mivel ezeket már úgy nemesítették ki, hogy vágott virágként hosszú életűek legyenek.

Milyen tulipánt válassz?

A képen az alsó tulipán a számodra megfelelő.  Szép zöld, zárt levélzet és virágzat.

 

Távolítsd el óvatosan a legalsó leveleket, olyannak kell lennie mint a felső tuli. Miért fontos ez? Minél kevesebb levél marad a virágon, annál kevesebbet párologtat! Így lesz tartósabb a vágott virág.Vágjál kicsit a szárából és tedd vázába. Helyezd a vázát világos helyiségbe. Másnap cseréld ki a vizet és megint vágjál kicsit a szárából. Ezt folytasd addig, amíg azt nem látod, hogy a tulipán feje, szára elkezd a fény felé fordulni és kicsit megnyúlik (mintha nőne a szára). Általában ez 3-4 nap a tulipán frissességétől függően.

Mire lesz még szükséged?

Kell még valamilyen tálszerű üveg, az a legjobb, ha teljesen merőleges a fala. Nézz körül a háztartásodban. Szerintem akár még egy jénai tál is szóba jöhet. Kellenek ágak, mégpedig jól hajlíthatók. Ilyenek például a fűzfa vagy nyírfa vékony, lecsüngő ágai. Bármilyen vékony ág megteszi, ami elég rugalmas és hajlítható. Pár kicsi ág örökzöld pl. puszpáng (Buxus)

Hogyan készítsd?

Távolítsd el a tulipán leveleit. Max. a legfelső maradhat, de az sem fontos. Legelőször is tekerd bele az üvegtálba az ágakat.
      Jöhet a második szál tulipán a kép szerint.

Mit tegyél hozzá, ha húsvéti díszt szeretnél az asztalodra?

Tegyél középre tisztára mosott tojáshéjat.
  Töltsd fel vízzel kb. kétujjnyi magasságban. Utána picit vágj vissza a tulipán szárán (mindegyiken), óvatosan hajlítsd meg  és már teheted is a tartóba. Az ágak szépen megtartják.
    És a harmadik is.
Turbózd fel pár madártollal, esetleg pár ág puszpánggal (Buxus)!
Tudom, hogy ez így első olvasásra nagyon nehéznek tűnik. De én mégis arra biztatlak, hogy próbáld ki. Ha finoman, óvatosan, de határozott mozdulatokkal bánsz a virággal, akkor nem lesz gond.

Hidd el nekem! Csodaszép lesz az asztalodon!

Milyen színű tulipán a kedvenced? Írd meg nekem kommentben itt alul!
…..és tudod: minden ötlet annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle! Legyen csodás a napod. Bakonyi Betti, a virágos otthonszépítő tanácsadód