Te sem tudtál ellenállni a sok szép kagylónak a tengerparti nyaraláson? Jól tetted. Most már csak az a kérdés, hogy mennyit gyűjtöttél? Vajon mire lesz elég?

Ebben cikkben összeszedtem pár jó ötletet a felhasználásukra. És ha igazán rászántad magad az alkotásra, akkor még egy videó is a segítségedre lesz. 

Nézd végig a képeket! Biztosan találsz a 9 nyári ajtódísz ötlet között olyat, ami tetszeni fog. 

Számold meg, hogy kb. hány darab és mekkora méretű kell az elkészítéséhez. Pontosítsd le az otthoni készleted és már indulhat is a tervezés, alkotás.

Ezt a koszorút akkor ajánlom, ha sok-sok kisebb méretű csigád, kagylód van. Legelőször a fadarabokat ragaszd fel. Utána következnek a nagyobb méretű csigák, kagylók. Legvégül a kicsik. A réseket kitöltheted pici moha v. zuzmó darabokkal.

Itt a legnagyobb méretű kagylókkal, csigákkal kezd a ragasztást. Az apróbbakat a rések kitöltésére használd. Eléggé babra munka, mire megtalálod mindegyik helyét, de megéri a fáradtságot.

Vágjál egy kis kocka száraz tűzőhabot és ezt ragaszd be középre.
Erre kerüljön a figura (én nem ragasztottam, csak dróttal rögzítettem az útmutató kedvéért wink)

Ezt a formát akkor is választhatod, ha kevés a kagylód, csigád. Akkor lesz szép arányos, ha betartod a szabályt: csak a koszorú 1/3-át díszíted.

Ezt a nyári ajtódíszt tengeri csigaházakból is elkészítheted. Az alapja: fehér szizál kóccal befedett alap (hungarocell, szalma stb.). A kóc szálak csodálatos megjelenést adnak a koszorúnak.

Csupa fehér hozzávalókból is dolgozhatsz. A kagylók és csigák pici fedésben vannak, így biztosan nem látszódik ki az alap.

Ennek aztán van stílusa! Szédületes lett a sötét színű kagylókkal. Készíts ilyet, ha neked is tetszik.

Spórolás megoldás! Kevés az alapanyag? Ragaszd egy vesszőkoszorúra. Így biztosan elég lesz.

És még egy utolsó arra az esetre, ha kevés a kagylód, de van otthon a kincstáriban még egyéb felhasználható kellék. Legelőször a kagylókat, utána a selyemvirágokat és a terméseket ragaszd fel. Középre mehet egy hajó vagy figura, esetleg vasmacska.

Nem készítettél még soha ajtódíszt? Akkor se mondj le róla. Kerestem neked egy olyan útmutatót, melynek a segítségével Te is bátran nekifoghatsz a nyári ajtódíszed készítésének.

Az alábbi videóban nem az a fontos, hogy mit mond a hölgy, hanem, hogy mit csinál. 

Nézd meg! Készítsd el!

p

Jó tudni

A kagylós, csigás koszorúk igazán időtálló darabok. Ha az ajtót sokat süti a nap, akkor kicsit meg fogja szívni a nap a színét.

Időnként fújasd le róla a port (hajszárító hideg levegője, porszívó fújó funkciója).

Segítséget szeretnél? Írd le itt alul kommentben, hogy mi volt a gond és segítek.

…..és tudod: minden ötlet annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle!

 
Legyen csodás a napod.
Bakonyi Betti, a virágos otthonszépítő tanácsadód

Olvasd el ezeket is!

HASZNOS VOLT SZÁMODRA EZ A CIKK?

Hány csillagra értékeled?