Miért ne lehetne a pompásan virágzó egy- vagy kétnyári növényedből májusi asztaldíszítés a lakásban is?

Már biztosan Te is válogatsz a szebbnél szebb kiültetésre váró, egy- vagy kétnyári virágzó palánta között. Biztosan vannak kedvenceid is, melyekből minden évben választasz pár cseréppel. Aztán hazaérve a kincsekkel gőzerővel nekifogsz az ültetésnek. Pár óra múlva pedig a szépséges virágos  kertedben gyönyörködsz. Aztán bemész a lakásba…….és a varázslat megszűnik. Újra vágysz ki a kertbe……csak még egy pillantás.
Miért ne tehetnél egy cseréppel az étkezőasztalra is? Sokáig nem gyönyörködhetsz benne, de egy-két hétig simán elvan a virágzó növénykéd. Keress neki egy színben hozzá passzoló kaspót. Én most egy kétnyári 100xszépet választottam  a májusi asztaldíszítés céljára. Szépsége  természetes vesszőből készült kaspóban érvényesül a legjobban.
      Egy kis szalaggal, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
        Egy vesszőkoszorúra rátéve kicsit meg is emelheted. Így még impozánsabb lesz.        
Ne feledkezz meg a rendszeres öntözésről. Az elhervadt virágokat távolítsd el róla. Max. 2 hét elteltével ültesd át a végleges helyére: virágládába vagy a kertbe. Kár lenne lemondani a szépségükről (mégha rövid időre is) csak, mert kinti virágos növények.

Milyen egy- vagy kétnyári virágot szoktál ültetni a kertedbe?  Küldj egy képet róla itt az oldalon legalul! Várom.

…..és tudod: minden ötlet annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle! Legyen csodás a napod. Bakonyi Betti, a virágos otthonszépítő tanácsadód