Végre május! És végre nyílik az illatos bazsarózsa! Tegyél egy szál pünkösdi rózsát a vázába, de nem ám akárhogyan !

Ezt az impozáns virágot (Paeonia lactiflora) még nagymamáink kertjéből ismerjük jól.  Nagyon finom illatos és óriási virága miatt is nagyon közkedvelt. Nézz körül a kedvenc virágboltodban vagy a piacon. Biztosan találsz Te is pár szálat az otthonszépítéshez. Én a piacon egy idős nénitől vettem 5 szálat 300 Ft-ért. Ezt, ha ügyesen beosztod, egész héten lesz virág a vázádban.

Mit kell tenned legelőször?

Fel kell a virágot szívatni. Akkor lesz tartós! Mindegyik szálról szedd le a leveleket és vágd vissza a végét ferdén. Tedd bő vízbe. Ez lehet kicsit langyos is. 2-3 óra és kész. Utána már teheted a végleges helyére. Na, de nézzük csak: mitől lesz látványos?  
N
Faágakra lesz szükséged. Mégpedig olyan hosszúra mint a vázád+ a fele vázamagasság. Tedd bele őket a vázába. Ha nincs üvegvázád, akkor próbáld meg befőttes üvegbe tenni.
N
Kb. kétujjnyi magasságban tegyél a vázába vizet.  Ha a pünkösdi rózsa rögtön a felszívatás után  kerül a vázába, akkor ne vágd vissza a szárát.
N
Kösd át az ágakat (a kép mutatja) díszítő Tillandsia-val. Aztán még egy kis díszítő: kösd át szalaggal is. Én itt bordó (a virág színével harmonizáló) raffiát használtam.
Igazán impozáns látvány lett!

Mit csináltunk? Díszítő kellékeket tettünk egy szál pünkösdi rózsához.

           
p
  Mindennap cserélj vizet a vázában! Minden másnap vágd picit vissza a virág szárát egyenesen! Használaton kívül szárítsd ki a fát, különben megrohad és büdös lesz!
A szakállbroméliáról: Lehet, hogy még nem találkoztál ezzel a remek természetes díszítővel? A szakállbromélia (Tillandsia usneoides) ilyen csodásan nő Közép és Dél-Amerika meleg erdeiben. A  levegő páratartalmából él. Ilyen szépséges marad akkor is, ha már megszáradt. Nagy rajongója vagyok ennek a növénynek. Szerintem Te is hamar meg fogod kedvelni .      

Készítsd el! Dicsekedj nekem, hogy milyen ügyes voltál! Küldj egy képet róla itt az oldalon legalul! Várom.

…..és tudod: minden ötlet annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle! Legyen csodás a napod. Bakonyi Betti, a virágos otthonszépítő tanácsadód