Akkor ez az ötlet Neked szól!

Milyen díszítőket használj, hogy szép, természetes hangulatú tavaszi ajtódísz legyen belőle?

Amire mindenképp szükséged lesz: vesszőkoszorú. Rászántad magad, hogy elkészítsd életed első tavaszi ajtódíszét? Akkor javaslom, hogy ezzel a könnyű változattal kezd. Ezt az elkészítési módot a kezdő otthonszépítő háziasszonyok számára állítottam össze. Így Te is bátran próbáld meg.

Mire lesz szükséged még a vesszőkoszorún kívül?

3 ág futóborostyánra 5 ág barkára Biztosan felmerült benned egy kérdés? Vajon mennyi ideig fog tartani a zöld leveles futóborostyán?
Ezt a levélkét 32 napja szedtem le egy ágról. Teljesen jó állapotban van. Azt javaslom, hogy ezt a tavaszi vesszőkoszorú ajtódíszt a tavaszi hónapokra készítsd. Azt az időszakot biztosan kibírja.

1.

Kezdd el befűzni a koszorú vesszői közé az első borostyán ágat. Addig fűzzed, amig elég szorosnak érzed, hogy ne csússzon ki.

2.

Oldalsó és belső körívre is tegyél borostyán ágat. Közben többször nézd meg távolabbról is, hogy mindenhol legyen, ahol szeretnéd.

3.

Ha az összes borostyán ágat befűzted, akkor vess rá egy pillantást messziről. Ha oké, akkor jól rázd meg. Nem potyog? Jöhetnek a barkaágak.

4.

Folytasd a barkaágakkal, ugyanúgy, ahogy eddig. Szúrd a vesszők közé jó stabilan.

5.

Folytasd addig, amíg el nem fogynak a barkaágak. Nézd meg távolról is. Ha kell igazíts.

6.

Nézz rá többször erre a képre. Segít szépen kialakítani a formát. Készen vagy? Akkor valahogy, így néz ki a Tiéd is. Ügyes Vagy!

 

 

Ez a vesszőkoszorú szerintem így szép, a saját természetességében. Szeretnél rá díszítést? Ragassz rá madarat vagy lepkét, esetleg virágot. Még egy ötlet: Húsvéti ajtódísz készítéséhez →  ragassz rá tollakat →  tiszta tojáshéjat, dekor tojást →  nyuszit, csibét, tyúkot …..stb.

Készítsd el! Dicsekedj nekem, hogy milyen ügyes voltál! Küldj egy képet róla itt az oldalon legalul! Várom.

…..és tudod: minden ötlet annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle! Legyen csodás a napod. Bakonyi Betti, a virágos otthonszépítő tanácsadód